Αδ. Κοραή 14, Ιωάννινα

26510 32567

info@potsis.gr

Κοσμητική Οδοντιατρική

Κοσμητική Οδοντιατρική

Μικρές πέρλες, κρύσταλλοι, αλλά και χρυσά η πλατινένια κοσμήματα, μπορούν πια να κοσμούν ένα φωτεινό χαμόγελο. Έτσι ο οδοντίατρος με μια σύντομη  και ανώδυνη τεχνική θα σας κολλήσει το strass που εσείς θα επιλέξετε, διαλέγοντας από μια γκάμα σχημάτων, χρωμάτων και μεγεθών.Επίσης, αν αργότερα θελήσετε  να το αφαιρέσετε, εύκολα και χωρίς καμιά βλάβη για το δόντι, αφαιρείται.

Είναι πλέον συνηθισμένο, γυναίκες αλλα και άνδρες, να σβήνουν τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπό τους, με μια εύκολη, όχι ιδιαίτερα δαπανηρή μέθοδο, χωρίς πλαστικές ή άλλες επώδυνες, αιματηρές ιατρικές παρεμβάσεις.
Το bottox είναι μία ενέσιμη θεραπεία, αισθητικής βελτίωσης του άνω μισού του προσώπου. Συγκεκριμένα, διώχνει τις ρυτίδες του μεσοφρύου, του μετώπου και της περιοχής του έξω κανθού, (πόδι της χήνας) γύρω από τα μάτια. Η δραστική ουσία είναι η εξασθενημένη αλαντοτοξίνη τύπου Α, η οποία αραιώνεται με φυσιολογικό ορό και με πολύ μικρές βελόνες ενίεται στις περιοχές όπου υπάρχει το πρόβλημα.Από τις πιο συνηθισμένες αισθητικές παρεμβάσεις που γίνονται στο ιατρείο και αφορούν συνήθως σε ηλικίες άνω των 28-30 ετών για γυναίκες και άνδρες, είναι οι ενέσιμες θεραπείες ομορφιάς όπως το Botox ή και το Dysport και το υαλουρoνικό οξύ, γνωστό και ως συνθετικό κολλαγόνο.Το Botox (Βοτουλινική τοξίνη Τύπου Α), είναι εξασθενημένη αλαντοτοξίνη και άρχισε να χρησιμοποιείται κατά των ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος από το 1990 . Από τότε κυκλοφορεί σαν ενέσιμο προϊόν κατά των ρυτίδων.Η δράση του προϊόντος κατά των ρυτίδων και της χαλάρωσης περιοχών του προσώπου έχει διάρκεια έξι μηνών περίπου, η εφαρμογή του είναι ενέσιμη (τσιμπήματα με πολύ μικρή βελόνα σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου) ώστε να περιοριστεί η λειτουργία συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων που προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης, έτσι ώστε δρώντας οι ανταγωνιστές μυς σ’ αυτήν την περιοχή να τεντώσουν το δέρμα και να διώξουν τις ρυτίδες.Το Botox έχει εφαρμογή στο άνω μισό του προσώπου δηλαδή: ρυτίδες και χαλάρωση μετώπου, μεσοφρύου, περιοχή γύρω από τα μάτια, καθώς επίσης βελτιώνει τις ρυτίδες του άνω χείλους, τη χαλάρωση του οβάλ του προσώπου και τη χαλάρωση του λαιμού.

Υαλουρονικό Οξύ

Μια από τις πλέον μοντέρνες, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπείες που έχει να επιδείξει σήμερα η Αισθητική Χειρουργική είναι η εξάλλειψη ή η απάλυνση των ρυτίδων του προσώπου με τη χρήση ενός φαρμάκου που λέγεται Υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για μια εναλλακτική, συνδυαστική θεραπεία που μπορεί να βελτιώσει ή να διορθώσει ατέλειες από τα χαρακτηριστικά του προσώπου, χαρίζοντας ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστεί να περάσει κάποιος το κατώφλι του χειρουργείου, γιατί μετά την εφαρμογή ενέσιμου Υαλουρονικού οξέως το πρόσωπο δείχνει πιο ζωντανό, πιο λαμπερό και πιο φρέσκo.

Ποιά είναι η διαδικασία εφαρμογής του Υαλουρονικού οξέος; Πονάει;
Η θεραπεία γίνεται κατά κύριο λόγο στο Ιατρείο και είναι σχεδόν ανώδυνη αφού πάντοτε προηγείται η χρήση αναισθητικής κρέμας ή τοπικής αναισθησίας στα σημεία εφαρμογής.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ υπάρχει με τη μορφή παχύρευστης γέλης (gel). Πρόκειται για ένα gel διαφανές, άχρωμο και άοσμο του οποίου η έγχυση μέσα στους ιστούς γίνεται πολύ εύκολα με τη βοήθεια μιας πάρα πολύ λεπτής βελόνης.

Χρησιμοποιείται για:

  • τη διόρθωση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα,
  • τη διόρθωση των βαθειών ρινοπαρειακών πτυχών και των ρυτίδων του γέλιου,
  • τη διόρθωση των ρυτίδων της γωνίας του στόματος,
  • τη βελτίωση του σχήματος της μύτης,
  • την αύξηση του όγκου των χειλιών,
  • τις ρυτίδες του μετώπου και του μεσόφρυου
  • τους μαύρους κύκλους αλλά και
  • για τη διαμόρφωση και τον τονισμό του περιγράμματος του προσώπου.